امید جعفری در سال 1979 در تهران بدنیا آمد و در 7 سالگی به همراه خانواده اش به ترکیه رفتند و پس از مدتی بالاخره در سال 1992 در نیوزیلند اقامت گزیدند. وقتی مدرسه او تمام شد، در کافه ها و رستوران ها شروع به کار کرد، در سن ۱۹ سالگی آنجا را ترک کرد و به سراسر جهان رفت و بعد مدتی در بریتانیا ماند و مدتی هم در آمریکای جنوبی، آسیا و ژاپن اقامت کرد. بسیاری از تجربیات بی نظیر در سراسر جهان، زندگی امید را شکل داد و او صبورانه از نردبان موفقیت بالا رفت، از شستن ظرف ها و پیشخدمتی شروع کرد و به جایی رسید که حالا آشپز و مربی غذاهای خام است.
غذاهای گیاهی زیادی وجود دارند، غذا اینجا روی درخت است یا در بازار است و شما آن ها را می خرید و یا سبزیجاتی هستند که خودتان کشت می کنید. اگر یک تکه زمین برای سبزی کاری دارید که عالی است. اگر هم ندارید، می توانید از بازار کشاورزان بخرید.
امید جعفری برای نشان دادن سادگی تهیه غذاهای خام و زیبایی آنها، آکادمی غذاهای گیاهی را بنیاد نهاده است. این آشپز گیاهی توضیح می دهد که به جای محدود کردن خلاقیت اش با درست کردن غذاهای خام گیاهی بر اساس دستورهای غذاهای پختنی، او به راستی از این فلسفه در زمینه تهیه غذاهای خام پیروی می کند که به همه چیز از جنبه هنری و به عنوان یک چیز با ارزش نگاه کند و با محصولات ارگانیک، فصلی، ساده و تازه غذاهایی زیبا و خوشمزه ارائه دهد.
او می گوید: "من واقعاً این ایده را دوست دارم که طعم غذاها را طوری کنم که غذای من با دیگر آشپزهایی که وجود دارند، فرق کند. اما یک چیزی که من دوست دارم این است که غذاها کپی نباشند و اینجاست که جالب می شود تا از فرهنگ های مختلف نظیر اروپا یا منطقه مدیترانه، یا دریای مدیترانه، ژاپن یا... ترکیبی از این ها غذایی را درست کنم. این غذاهای خوشمزه، مقوی و زیبا، با کمترین استفاده از مغزها و دانه ها و بدون نیاز به دستگاه خشک کننده درست می شوند. به همین خاطر زندگی با غذاهای ارگانیک و خام، برای همه ساده و دست یافتنی می شود. "
شیوه ای که امید غذاها را تهیه می کند، تنها به چاقو و یک تخته برش، کمی خلاقیت و یک تیزبینی برای دیدن جزئیات در هنگام تزئین غذا نیاز دارد. کسانی که غذاهای امید را تست کرده اند معتقدند، او واقعاً یک الهام عالی برای همه ما و همه کسانی است که به غذاهای خام علاقه دارند، تا حتماً بروند و مقداری از کارهای او را ببینند و شاید در تعدادی از کلاس های او شرکت کنند.
امید که در ایران بزرگ شده، از غذاهای خوشمزه مادرش یاد می کند و به خوبی در خاطر دارد که مادرش به سبزی های تازه علاقه داشته و از چیزهای تازه زیادی استفاده می کرده. در غذاهای ایرانی خیلی زیاد از سبزی استفاده می شود و به همین خاطر مادر او همیشه پارچه های نخی زیبایی داشته و هر شنبه، یکشنبه، صبح ها آنجا می نشسته و همه سبزی ها را پاک میکرده، و بعد همه را مخلوط می کرده، و آن ها همیشه برای نهار یا شام یک سبد سبزی در کنار غذا داشته اند. امید از دوران بچگی طعم غذای فرهنگ های مختلف را چشید، زیرا خانواده او در کشورهای مختلف، اقامت کرده بودند.این امر در نهایت جرقه خلاق هنرهای آشپزی را در او روشن کرد.
اولین رستورانی که در آن کار کرد، رستوران پدرش بود، آن زمان ۱۴ سال داشت و پیشخدمت بود. او هرگز فکر نمی کرد که روزی آشپز شود، تا زمانی که یک کار نیمه وقت در یک کافه پرتغالی پیدا کرد و از کار با غذاها خوشش آمد. این اولین باری بود که از سیستم غذاهای ایرانی در آمدم و به سیستم غذاهای غربی وارد شد.
اما خام گیاهخواری شامل چالش های تهیه غذا، کار با مواد تازه و به سبک هنری با طعم های بی نظیر بود و بعد معرفی این غذا به افراد دیگر و افزایش آگاهی آنها در مورد زیبایی این غذا و ارائه آن. امید بعد از غلبه بر این چالش و تبدیل شدن به آشپز غذاهای خام گیاهی، حس کرد که سادگی را اساس فلسفه غذایی خود قرار دهد. او دوست داشت وقتی غذا را ارائه می دهد، تا حد ممکن ساده باشد و از مواد رنگارنگی در آن استفاده شود.
او می گوید: "وقتی شما آشپز غذاهای خام گیاهی می شوید، نیاز نیست همه مدارک علمی پشت غذای خام را بدانید، فقط از شهود خود استفاده کنید و از ایده های ذاتی که به طور طبیعی می آید، پیروی کنید. لذا اساساً بر اساس فصل از مواد ساده با رنگ های زیبا استفاده کنید، از ۲ یا ۳ رنگ، و توجه داشته باشید که کدام یک غذای شما را متعادل می کند. و بعد البته وقت بگذارید و غذا را تهیه کنید، با آرامش، و به جزئیات توجه کنید، زیرا طبیعت زیباست.
وقتی شما از نزدیک به طبیعت نگاه می کنید، می بینید که ظرافت های زیادی در آن به کار رفته. به همین خاطر من فکر می کنم این هم یک ایده دیگر در زمینه افزایش آگاهی راجع بهغذاهای خام گیاهی است و خوب است که به مواد غذا و سادگی آنها توجه کنید. نیاز به چیزهای پیچیده نیست. غذا یک الگوی طبیعی دارد. طوری تزئین کنید که خود غذا به نوعی تزئینی برای خودش باشد."
امید فواید خام گیاهخواری برای سلامت را هم باور دارد. او همیشه سالم بوده است، لذا این مسئله برای او به خاطر درمان یک بیماری روی نداد. بخش پر چالش آن برای او، این بود که چطور غذاهای خام درست کند. ضمن داشتن این فکر، نظرش به چیزهای بسیار دیگری در این جلب شد، از جمله اینکه حس کرد با این می تواند ساعت ها کار کند و در پایان روز، به جای یک چهره خسته که دنبال جایی برای خواب است، یک چهره درخشان دارشته باشد. لذا معتقد است این شگفت انگیز است.
علاوه بر داشتن استعداد در زمینه تهیه غذای خام گیاهی، امید در هنر عکسبرداری نیز مهارت زیادی دارد. او شور عکاسی و عشق به آشپزی را ترکیب کرده و توانسته به طرز عالی، زیبایی غذاهای خام وگان را به صورت آنلاین یا در کتابها یا در مجلات نشان دهد. وقتی آنها اولین بار سایت را راه اندازی کردند، هدف شان این بود که آن را علمی نگه دارند. این سایت مثل یک مرجع است. سایت شیتاکه که سایت شخصی امید است، در مورد غذاهای خام، دستورهای آشپزی خام و راه حل های سالم است.
آشپز امید جعفری همچنین بشردوستی سرسپرده است و با بسیاری از سازمان های برجسته در سراسر جهان همکاری داشته است. امید برای دابلیو دابلیو اف و اوکسفام در اسکاتلند کار کرده است. همچنین اخیراً برای یونیسف و "اکشن اید" هم کار کرده است. و در حین این کارها، با مردی خوب و الهام بخش به نام سید یوسف آشنا شد و آنها با هم تیم تشکیل دادند و پروژه تی تی اس بالی را راه اندازی کردند که به کودکان نیازمند بالی کمک می کند و پروژه بزرگی است.
ما برخی از غذاهای زیبای خام گیاهی امید جعفری را ترجمه کرده ایم و در بخش غذاها و دسرهای خام گیاهی وب سایت کانون انسان پاک، زمین پاک قرار داده ایم، در اینجا عکس های این غذاها را برای شما قرار داده ایم، روی اسم غذاها کلیک کنید:
1. شیک میوه ای توت فرنگی و تکه های کاکائو 2. گرانیتای میوه ای نیرو بخش
3. تافل های گیلاس ترش با تکه های کاکائو 4. سوپ کرفس و ذرت شیرین
5. گلابی های پوشیده شده با آب چغندر 6. پاستای ایتالیایی با سس مارینارای زیتون و گوجه فرنگی
7. شیرینی شکلات پسته ای
در آینده غذاهای خام گیاهی بیشتری را از امید جعفری سرآشپز معروف خام گیاهی معرفی خواهیم کرد.
منبع: انسان پاک زمین پاک