مدتها بود تحقیق می کردم و شک کرده بودم که ایا واقعا پرو بال طوطی ها را باید قیچی کرد یا نه؟
و حال به اطمینان رسیده ام که یکی از بزرگترین دلایل پرکن شدن و عصبی شدن طوطی ها چیدن و کوتاه کردن پرو بال انهاست.
هنگامی که تصمیم می گیریم پرهای طوطی را کوتاه کنیم شاید به این فکر نمی کنیم که با اینکار طوطی قدرت پرآرائی کردن رو تا حد زیادی از دست می دهد عمل پرآرائی اوج شادابی و سروحال بودن یک طوطی را نشان می دهد یعنی لحضه ای که چربی های غده را از بالای دم (انتهای ستون فقرات) با منقار می کشد و به تیزه ها (شاه پرها) و سایر پرهای بال و دم می کشد. درست همان موقع که با پرهایی با نوک های تیز تیز روبرو می شود چقدر ناراحت می شود. و موقعی که بال را می بندند تیزی و غیر طبیعی بودن پر قیچی شده روی پهلوهی پرنده باعث می شود تا باز هم رنج بکشد. شاید بشه گفت تمام ارزش یک پرنده زینتی به داشتن پرو بال کامل و تمیز باشد. به سایتهای خارجی یا کتاب های خارجی که روش های صحیح کوتاه کردن پر و بال طوطی را نشان داده اند نگاه نکنید.
اینجانب مدتهاست انواع طوطی ها را زیر نظر دارم طوطی هایی که خیلی وقت پیش پرو بال انها کوتاه شده حتی انها که توسط خودم مثلا به راه و با دقت کوتاه شده اند اکثرا همیشه از این حالت رنج می برند شاید صاحبانشان انچنان متوجه نباشند اما این یکی از اشتباهات بزرگ و رایج و است در این مورد ابتدا مطمئن شدم بعد اقدام به نوشتن چنین مطلبی کردم خواهش می کنم توجه داشته باشید.
دست کم مدت ۹ ماه است که هرگز پروبال طوطی ها را کوتاه نکردم چون به این موضوع فکر می کردم و متوجه شده بودم چه اثرات مخربی روی پرنده خواهد داشت حتی پرندگان دیگر مانند مرغ مینا.
اگر به این فکر می کنید که ممکن است یک روز در اثر یک حواسپرتی پرنده تان پر کشیده و از پیش شما برود باز هم پیشنهاد می کنم اگر در هنگام ازاد بودن پرنده دقت کنید که درب و پنجره ها بسته باشد. بسیار بسیار افرادی بوده اند که در هنگام مسافرت پرنده خود را از دست داده اند پیشنهاد می کنم بیخیال لذت بردن از پرنده تان بیرون قفس در مسافرت شوید اما پرو بالش را قیچی نکنید.
من با قاطعیت عرض می کنم که هرگز نباید پروبال هیچ طوطی را کوتاه کرد یکنفر با ناخونگیر اقدام می کند دیگری با قیچی مخصوص و .... اما همه انها اشتباه می کنند.
در یک جمله باید بگم هرچقدر کارهایی مانند کوتاه کردن ناخن و منقار و بال وپر و غیره انجام دهید پرنده شما بی کیفیت تر خواهد شد. طوطی شما باید دارای منقاری تیز و قوی همراه ناخون هایی تیز و بال هایی کاملا صاف و تمیز باشد.
طوطی خود را دست هرکسی نسپرید تا برایش تصمیم بگیرد...
منبع :دوستی با حیوانات